Jump to content

Dreamhack Serbia


Recommended Posts

Iskreno nisam bas preteran pratio turinre u polsednje vreme,gledao sam samo ove vece i gsl naravano.Ne secam se da je ijedan protoss stigao do deathball-a protiv iole ozbiljonog terana.U GSL protossi najvise kukaju,a i bilo ih najmaje,doduse patch je upao u pola sezone.Uglavnom prica se kao i uvek svodi na to da je druga rasa op,a moja je skill rasa.

The rain makes such a lovely sound

To those who're six feet underground

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ne znam, gledam dosta streamova u poslednje vreme i zerg/toss sabijaju terane uglavnom na ovim vecim turnirima.. jednostavno, kako se udje u late game - cao/zdravo.. a i realno, skenjali su terane sa emp nerfom opako - chim protoss skupi deathball je gg :D

Kojim vecim turnirima?

Inace

http://en.wikipedia.org/wiki/GOMTV_Global_Starcraft_II_League

protos: 3

zerg: 7

terran: 9

Sad cemo videti sa novim patchom kako ce se izbalansirati stvari, a inace emp je nerfovan samo u tome sto sad treba imati skilla i pogoditi ono sto je bitno (energy jedinice) a ne kao pre, 3 ghosta emp-uju celu toss vojsku.

Uostalom ja nisam kenjao kako je igra nebalansirana vec gosn veliki pro kome je slava ocigledno vec udarila u glavu.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

Ocigledan dissadvantage tossa kojeg su zbog toga opravdano bafovali vecim range-om na immortalu i smanjenim radiusom emp-a (koji je i vs zerga bio imba jer jedan resi sve infestore)

Sad ti pogledaj statistike opet, ali ne ove glavne vec ove vs terran.

Malo su starije ali veci pomaci na tom disbalansu su se desili tek sad sa ovim gore izmenama.

I ponovicu

JA SE NISAM ZALIO NA DISBALANS U IGRI IAKO SU MI SMETALE PREDNOSTI TERRANA NAD TOSSOM DO ZADNJEG PETCHA.

A krajnje je apsurdno da se neko zali na kontra disbalans i to jos od pre petcha.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

MLG Orlando, ESL NewYork, IPL3, ASUS ROG cups, Battle in Berlin - sve su to uzeli toss/zerg igrachi :) u koreji terrani josh uvek vode, al' videcemo koliko dugo :)

Jedini top teran,mada je i on sad u debelom slumpu je Bomber.Polt,mkp su jako nezgdoni terani,sa jako opasnim 1-2 base stilom,nenormalnim tajminzima,ali kad su macro igre u pitanju,tu su slabi skroz.MMA(teran broj 2 po meni) je ispao na iplu od zerga,skroz je lose igrao na turniru.A Asus,Battle in Berlin,ESL,tu su bili terani tipa TOP,sjow...oni susve samo nisu top terani.

Edited by daniiL

The rain makes such a lovely sound

To those who're six feet underground

Link to comment
Share on other sites

ne znam, gledam dosta streamova u poslednje vreme i zerg/toss sabijaju terane uglavnom na ovim vecim turnirima.. jednostavno, kako se udje u late game - cao/zdravo.. a i realno, skenjali su terane sa emp nerfom opako - chim protoss skupi deathball je gg :D

Nisi u pravu po meni sto se tice late gamea. Mislim da je tu terran jaci. EMP jeste nerfovan ali opet je efikasan. Plus nije bas problem samo u ghostovima. Terran uvek ima jaci income i samim tim i brzi tech. Protoss ne moze tom brzinom da izvuce charge+storm+2-2 upgrade o kojem svi pricaju jer je cela rasa gas heavy. Terran kad odradi tech ako je low na gasu moze jednostavno da izbaci 2 ture marinaca i da ti dropuje. Sustina je da T ima osiguranu trecu, a protoss iako je izvuce treba imati skilla da je saturizuje a onda jeste jako tesko za T. Moj nivo protossa je mid master ali opet valjda smem da kazem iako nisam GM :) Iskreno sansu protossa vidim samo ako je terran pasivan i to previse pasivan.

~~

Link to comment
Share on other sites

MLG Orlando, ESL NewYork, IPL3, ASUS ROG cups, Battle in Berlin - sve su to uzeli toss/zerg igrachi :) u koreji terrani josh uvek vode, al' videcemo koliko dugo :)

Aj kad si zapeo

MLG je tri puta pre toga uzeo terran

IPL3 prvi zerg drugi zerg treci i cetvrti terran

ASUS prvi zerg drugi toss treci zerg cetvrti terran

Berlin prvi zerg drugi terran

Kao prvo, pricamo o TVP balansu.

Kako ti iz ovoga vidis da OMG PROTOSI ROFLSTOMPUJU?

Druga stvar, na vecini ovih turnira sam video da su samo evropljani i to jako cesto ne-top evropljani medju kojima ima jako malo dobrih terrana, a jako dobrih zergova i tu i tamo dobar toss.

Nagledao sam se tih evropskih tvp-a i tvz-a koliko hoces gde izmisljaju toplu vodu. TLO koji uporno ne pravi marince vs zerga jer verovatno ne moze da ih iskontrolise nego se oslanja na thorove koji su nepokretni vs muta itd itd.

Lepo sam ti okacio gore statistike skupljene sa svih turnira, a ne par izabranih, TVP matchup-a koje lepo govore kakvo je bilo stanje pre patcha. Patch bi trebalo da to izjednaci. Ako su preterali sa patchom (a ja mislim da nisu) u svakom slucaju nisu otisli u drugu krajnost da je sad protos imba.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

Pa tesko da je gimped, pre ce biti da evropski terrani smrde. Pogledaj koreju.

Uostalom, rasprava u koju si ti uleteo da branis terran stranu je bila da je protos imba vs terrana.

Svi top terrani u GSL su bivshi pro BW igraci kao MVP koji je dobio Flash-a u BW-u pre nego sto je quit dok su svi protoss igraci bivsi pro tetris igraci kao MC sto je imao u BW 10% wins ili tako nesto, a lik dobio 2 GSL-a.

Ako si meni rekao da mi je slava "udarila u glavu", prvo nisam toliko poznat igrac da bi udarila, a drugo pricas o necemu sto i ne igras, tako da bolje da ne pricas kad vec ne znas.

Taj fazon kao "pa terrani u gsl-u znaju da igraju, a u evropi su nubovi" ti je bas imba, jel ti palo na pamet mozda da zergovi i protossi u GSL-u suckuju posto ides tom logikom? Videli smo Stephana da gazi preko KR terrana kao MKP, pa sta to znaci? Zar nisu Terrani OP i KR su najpro? Sase koji je dobio Bombera 2-1, a on je tada imao najbolji TvP protiv najslabije rase (lol).

Ali sve u svemu evo posto brotossi se samo slazu ako im pokazes "FACTS" --------> http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Monthly_Tournaments

Od oktobra do sada Protoss je osvojio EU "WCG", MLG PVP finale, a zerg je dobio Battle in Berlin, Asus, IPL 3 (zerg drugi), ESWC (protoss drugi), IEM China, IEM NY ZVZ finale, terran je dobio blizzcon zato sto je MVP igrao. Znam da ces reci pa lolloollo GSL osvajaju KR terrani, pa sto nisu osvojili IPL ili MLG onda?

Terran jeste bila OP rasa pre godinu dana, Terran jeste bila super rasa do pre 2 meseca , ali vise nije i ako si u stuck u gold ne pricaj da ti je race imbalance kriv.

Evo ti jos jedna statistika koju sam video na TL ali ne mogu da je nadjem trenutno, u svetu na svim serverima ima najmanje Terrana 25% ili tako nesto.

Inace sam dobio Kas-a protossom 1v1, zajebano je da se prave zealoti.

Link to comment
Share on other sites

Lol,zasto svi potezu jednu pboedu MVP protiv Flasha,kad je ta serjia zavrsena 3-1 za Flasha.MVP je jedva bio B teamer.Bice da su KR protossi i zegovi lol liga.Isti Stefano je ispao od Boxera,a on je jedva code A igrac.Jedna serija ili par turnira bez glavnih teran igraca siguron cini terana slabom rasom.

The rain makes such a lovely sound

To those who're six feet underground

Link to comment
Share on other sites

Svi su ex bw igraci koji su prestali da igraju i nisu vise niko i nista u bw-u pa su odlucili da ponovo krenu sc2 dok se bw proovi ne prikljuce kad ce opet popusiti.

Citali smo svi clanak na teamliquidu u razlici izmedju trenutnih sc2 zvezda i pravih bw zvezdi koje treniraju po 10 sati dnevno svaki dan dok se ovi zajebavaju. I otud i nekonzistentnosti u igri vecine "velikana" sc2 danas. Igraju mesec dana tako da niko ne moze da ih dobije i onda posle bulja i to ne zato sto se pojavio neko bolji nego jednostavno zato sto prestanu verovatno da treniraju i onda prave greske i gluposti koje ranije nisu radili, primera radi MC i fruitdealer.

Slava ti je udarila u glavu jer vec koji put dodjes i ostavis onliner bez ikakve osnove misleci da zato sto igras na visokom nivou tvoja mora biti poslednja? Ja sam lepo pitao zasto, eto objasni mi u mehanici igre zasto te protosi dobijaju? Ne pogodis emp lepo? Ne uspevas da snajpujes kolosuse? Ne kajtujes i ne mikrujes dovoljno dobro? To su sve bas imbalansi u igrici.

Eto ja ne znam sta da radim kao protos vs bioball+medivac+viking osim da pokusavam neke harrasove na vise strana i izbegavam direktni sukob jer mi je sa tim kombom terran counterovao sve sto mogu da izbacim.

I da vidimo taj FACTS sa ove stranice http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Monthly_Tournaments

zerg: 15

protos: 5

terran: 14

turnira osvojenih OMG PA PROTOS SABIJA, SABIJA.

MVP nije ni igrao mlg i ipl

Zasto nijedan stranac nije osvojio gsl?

Jesi isao i pricao kako je terran op pre? Jesi na pitanje "kako sabijas" odgovarao sa PA TERRAN JE OP? Zasto onda sad nalazis za shodno da ides okolo i kenjas kako je protos op, a iz statistika pobeda se to uopste ne vidi. Pritom zasto ne kukas kako je zerg op i kako treba da bafuju tvz?

Sto se tice statistika koliko se koja rasa igra, kakve to veze ima sa balansom? Pritom cisto sumnjam da je terran na 25%.

Inace ja sam bio u top20 u svojoj diamond diviziji dok je diamond bio najaca liga, a posle sam prestao da igram aktivno i uglavnom gledam repove.

Gledao sam tvoj mec protiv mane. Bas je taj toss op, a ti si odigrao savrseno ... daj saberi se ...

Ah, sad sam skapirao ti ne volis pare pa zato ne igras sa protosom koji je imba. Ok, sve je jasno.

PS:

aj da vidimo MAJOR TURNAMENTS od oktobra

hm

2011 November Zowie Divina $10,000 1st TERRAN 2nd TERRAN

2011 November Battle in Berlin $10,000 1st ZERG 2nd TERRAN

2011 November ASUS ROG Stars Invite $10,000 1st ZERG 2nd TERRAN

2011 October Samsung European Championship 2011 $6 000 1st PROTOS 2nd ZERG

2011 October IeSF 2011 World Championship $26 000 1st TERRAN 2nd PROTOS

OH BOGCA MU

2 zerga 2 terrana i jedan protos osvojili MAJOR turnire od oktobra.

PS2:

A pazi tek ovo PREMIER TURNAMENTS

November AoL: Team Ace Invitational AoL $17 700 20 Mvp GanZi

October BlizzCon 2011 StarCraft II Invitational BlizzCon $85 000 16 Mvp NesTea

October Electronic Sports World Cup 2011 ESWC $66 000 48 Stephano MaNa

October 2011 MLG Orlando MLG $14 000 32 HuK MC

October IEM Season VI - Global Challenge New York IEM $21 000 16 DongRaeGu FruitDealer

October IEM Season VI - Global Challenge Guangzhou IEM $21 000 16 IdrA elfi

October 2011 GSL October Code S GSL $121 900 32 MMA Mvp

October 2011 GSL October Code A GSL $11 930 32 Curious Oz

October IGN ProLeague Season 3 IPL $100 000 32 Stephano Lucky

od oktobra

terran: 3

zerg: 5

toss: 1

PA OVE TOSSOVE TREBA IZBACITI IZ IGRICE JEBOTE KAKO SABIJAJU ROFLSTOMP 1111ONEELEVEN

PS3:

Evo samo za nasu vernu publiku i sabrane premije od oktobra meseca po rasama

terran 224600$

zerg 219930$

protos 14000$

Oparise se ovi protosi opasno! Skoro pa pljacka igrati protosa!

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

Istina je da su svi osim zergova neverovatno losi. Ovo sto kazem nije flejm, nego jednostavna cinjenica, zerg se najmanje menjao u poslednjih pola godine i svi igraci imaju 10x bolju mehaniku nego pre godinu dana. Mislim da je idra najbolji primer, decko je pre godinu dana bio ocajno los, bmovao je i kukao kako je igra pokvarena. Kada je video da od plakanja nema nista i seo da igra igru, rezultati su vise nego ocigledni. Uspeo je da prevazidje "imbalans" vezbom i gotovo besprekornom mehanikom, isto vazi i za morrowa, sena i donekle za stefana i dimagu (koji nisu konstantni po meni). Dokaz da nije imbalans problem koliko mindstate je NesTea, koji se ocigledno neverovatno opustio, izgubivshi dobijene partije (huk, mvp), a koje bi sigurno pregazio da je igrao u top formi.

Napisao sam ovo zato sto mi se cini da je QQ o tome da su toss ili teran op totalno besmislen. Kada protosi i terani budu igrali ozbiljno koliko zergovi trenutno igraju, onda mozemo da pricamo o imbalansima. Vecina GSL terana nije ispalo iz code S duze od godinu dana i zbog toga me ne cudi ako mkp izgubi od stefana ili bomber od sasea. Koji su dobri terani u eu? Kas i ko jos ? Sjow jedino TvT zna da igra, bisti neozbiljan kao i uvek, Lucifron ne igra, Demuslim kida, ali ga vise ne racunam kao eu igraca isto tako i Thorzaina (koji je sad u kr?). Dok sa druge strane ima dosta dobrih protosa, mana, najtend, wajtra, hasuobz pa cak i elfi.

Razumem kuknjavu sto eu protosi gaze eu terane, ali to nije zato sto u op, vec zato sto terani ne zele da sednu i igraju. EMP je i dalje jednako dobar, bez obzira sto je radius manji.

Link to comment
Share on other sites

Idra je i dalje govnar samo je u medjuvremenu popravio igru poprilicno i poceo da forsira muta harras + spine stek sto je meni govnarski al sasvim validan stil igre. Stephanov zerg stil mi se zato svidja.

Primer govnarstva: http://sc2casts.com/cast6300-IdrA-vs-ePParamedico-1-Game-Starcraft-Ladder-Battle.net-VOD

Preterao je sa mutama pa na kraju nije imao nijednu dmg jedinicu za veliki fajt i onda krivi igricu, a nije krivio igricu dok je harrasovao terrana do besvesti sa 30 muta i 10 spajnova u bazi.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

Svi su ex bw igraci koji su prestali da igraju i nisu vise niko i nista u bw-u pa su odlucili da ponovo krenu sc2 dok se bw proovi ne prikljuce kad ce opet popusiti.

Citali smo svi clanak na teamliquidu u razlici izmedju trenutnih sc2 zvezda i pravih bw zvezdi koje treniraju po 10 sati dnevno svaki dan dok se ovi zajebavaju. I otud i nekonzistentnosti u igri vecine "velikana" sc2 danas. Igraju mesec dana tako da niko ne moze da ih dobije i onda posle bulja i to ne zato sto se pojavio neko bolji nego jednostavno zato sto prestanu verovatno da treniraju i onda prave greske i gluposti koje ranije nisu radili, primera radi MC i fruitdealer.

Slava ti je udarila u glavu jer vec koji put dodjes i ostavis onliner bez ikakve osnove misleci da zato sto igras na visokom nivou tvoja mora biti poslednja? Ja sam lepo pitao zasto, eto objasni mi u mehanici igre zasto te protosi dobijaju? Ne pogodis emp lepo? Ne uspevas da snajpujes kolosuse? Ne kajtujes i ne mikrujes dovoljno dobro? To su sve bas imbalansi u igrici.

Eto ja ne znam sta da radim kao protos vs bioball+medivac+viking osim da pokusavam neke harrasove na vise strana i izbegavam direktni sukob jer mi je sa tim kombom terran counterovao sve sto mogu da izbacim.

I da vidimo taj FACTS sa ove stranice http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Monthly_Tournaments

zerg: 15

protos: 5

terran: 14

turnira osvojenih OMG PA PROTOS SABIJA, SABIJA.

MVP nije ni igrao mlg i ipl

Zasto nijedan stranac nije osvojio gsl?

Jesi isao i pricao kako je terran op pre? Jesi na pitanje "kako sabijas" odgovarao sa PA TERRAN JE OP? Zasto onda sad nalazis za shodno da ides okolo i kenjas kako je protos op, a iz statistika pobeda se to uopste ne vidi. Pritom zasto ne kukas kako je zerg op i kako treba da bafuju tvz?

Sto se tice statistika koliko se koja rasa igra, kakve to veze ima sa balansom? Pritom cisto sumnjam da je terran na 25%.

Inace ja sam bio u top20 u svojoj diamond diviziji dok je diamond bio najaca liga, a posle sam prestao da igram aktivno i uglavnom gledam repove.

Gledao sam tvoj mec protiv mane. Bas je taj toss op, a ti si odigrao savrseno ... daj saberi se ...

Ah, sad sam skapirao ti ne volis pare pa zato ne igras sa protosom koji je imba. Ok, sve je jasno.

PS:

aj da vidimo MAJOR TURNAMENTS od oktobra

hm

2011 November Zowie Divina $10,000 1st TERRAN 2nd TERRAN

2011 November Battle in Berlin $10,000 1st ZERG 2nd TERRAN

2011 November ASUS ROG Stars Invite $10,000 1st ZERG 2nd TERRAN

2011 October Samsung European Championship 2011 $6 000 1st PROTOS 2nd ZERG

2011 October IeSF 2011 World Championship $26 000 1st TERRAN 2nd PROTOS

OH BOGCA MU

2 zerga 2 terrana i jedan protos osvojili MAJOR turnire od oktobra.

PS2:

A pazi tek ovo PREMIER TURNAMENTS

November AoL: Team Ace Invitational AoL $17 700 20 Mvp GanZi

October BlizzCon 2011 StarCraft II Invitational BlizzCon $85 000 16 Mvp NesTea

October Electronic Sports World Cup 2011 ESWC $66 000 48 Stephano MaNa

October 2011 MLG Orlando MLG $14 000 32 HuK MC

October IEM Season VI - Global Challenge New York IEM $21 000 16 DongRaeGu FruitDealer

October IEM Season VI - Global Challenge Guangzhou IEM $21 000 16 IdrA elfi

October 2011 GSL October Code S GSL $121 900 32 MMA Mvp

October 2011 GSL October Code A GSL $11 930 32 Curious Oz

October IGN ProLeague Season 3 IPL $100 000 32 Stephano Lucky

od oktobra

terran: 3

zerg: 5

toss: 1

PA OVE TOSSOVE TREBA IZBACITI IZ IGRICE JEBOTE KAKO SABIJAJU ROFLSTOMP 1111ONEELEVEN

PS3:

Evo samo za nasu vernu publiku i sabrane premije od oktobra meseca po rasama

terran 224600$

zerg 219930$

protos 14000$

Oparise se ovi protosi opasno! Skoro pa pljacka igrati protosa!

mozes samo da linkujes taj post na TL o razlici izmedju BW igraca i sc2?

Link to comment
Share on other sites

Ne radi se o kolicini vremena koje igraci provode igrajuci nego samo okruzenje i nacin vezbanja se razlikuju.

Tesko se moze porediti nova igra koja ulazi u drugu godinu postojanja i BW koji postoji od pamtiveka.

Od proova koji su presli, sem nade, boxera ( koji duze vreme u bw-u nisu bili u vrhu ), najblizi su bili MVP (B teamer valjda), nestea (ne znam tacno za njega) i Cool (fruitdealer).

Tek cemo da vidimo u narednih par godina kad se zivotinje prebace sa bw-a, kakve bildove i tajminge cemo da imamo :)

i btw, toss op!

Link to comment
Share on other sites

Ne mogu da nadjem.

Svodi se na to da su uglavnom igraci koji nisu nista napravili u bwu i neki koji su nekada davno bili nesto presli na sc2 i da ni jedni ni drugi nisu pro nikad ni bili ili nisu vise pro kao sto su nekada bili. Gde pro nije kolicina skila nego kolicina profesionalnosti u smislu da u bw-u i dalje svaki dan treniraju po 10 sati, shvataju to kao ozbiljan posao i jako su posveceni tome dok u sc2 treniraju full par meseci, osvoje koji turnir i onda sve redje treniraju, propustaju treninge itd itd.

Pritom masa tih koji su se utrenirali malo i poosvajali ponesto u sc2 do skoro u bw-u nisu skoro nikakve rezultate pravili. Primera radi mc je imao neki surovo los w/l ratio tipa 30% mozda i manje. Tako da predvidjaju totalno bacanje u senku cele trenutno aktuelne sc2 scene kada pro bw ekipa i njihovi sponzori odluce da predju jer ce i pored razlike u igri i vremenu, koje ce im trebati da se uhodaju u sc2 kao u bw, zbog kolicine posvecenosti i vremena koje ulazu u to pokidati sve ove trenutne semiprofesinalne igrace. I sc2 scena ce onda izgledati kao bw scena, koreanci na prestolu i svi ostali 5 mesta ispod.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...