Jump to content

Letovanja TOPIC


Recommended Posts

Jel nije rano da se ide 10,11 juna u Tursku? Gledali smo nesto Side, a taj termin nam odgovara, posle toga nista do Jula, a Jul bih zbog klinaca da izbegnem zbog vrucina.

Pitam najvise zbog temperature vode, da li je Jun vec ok za kupanje ?

 

Edited by sttevann

"Choose life..."

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Dule_smor said:

Rezervisah Rodos 7 dana krajem juna, direktan let iz BGa, hotel u centru, obe plaze na manje od 5 min. Jos samo da vidim tamo kad dodjem da uzmem rentacar 3-4 dana i bmk!

vrh, kraj juna je super termin za to dok još nema previše ljudi, a aerodrom je bukvalno 20ak minuta od grada ja mislim otprilike tako da sve kul.

ako se setim mesta kako se zove, ima neko sa najboljim girosom u rodosu (gradu) pa ću da ti pošaljem. 

obavezno rent a car ali ako si skroz severno možda je cim da ideš dalje od "polovine" sa obe strane, ima dovoljno kul mesta posebno što ideš "samo" 7 dana.

1 hour ago, sttevann said:

Jel nije rano da se ide 10,11 juna u Tursku? Gledali smo nesto Side, a taj termin nam odgovara, posle toga nista do Jula, a Jul bih zbog klinaca da izbegnem zbog vrucina.

Pitam najvise zbog temperature vode, da li je Jun vec ok za kupanje ?

 

ja sam bio doduše u Bodrumu od 15. juna ili beše 17. prošle godine, moglo je lagano da se pliva bez frke, toplo more itd. Nemam pojma za Side tj. koja je razlika i da li je ima.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
3 minutes ago, voodoo_ said:

Taman zimske gume za letovanje

Razmisljam se ozbiljno da stavim sve 4 one "all-season" gume kad ove dotraju, kenja mi se od zamena guma 2 x godisnje. troskova  itd.....  

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, fatboy said:

Razmisljam se ozbiljno da stavim sve 4 one "all-season" gume kad ove dotraju, kenja mi se od zamena guma 2 x godisnje. troskova  itd.....  

apsolutno. za one koji voze nešto manje van grada itd, mislim da all-season najviše ima smisla- ovako imaš dva seta slabo korišćenih guma koje posle x godina možeš iovako da baciš jer "ostare" a za sve to vreme daješ 3000 din dva puta godišnje plus "hotel za gume".

  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

Zavisi gde si, NBG i centar može lagano, naročito za lakša i kraća kola, ali ovi brdsko-planinski predeli umeju da budu zajebani i sa pravim zimskim... uspeo sam da se zaglavim na blagoj uzbrdici na 50 metara od stana sa proper Hankook zimskim gumama jer sam naleteo na sloj zaleđenog snega preko koga je pao novi sneg (hvala Beograd Putu što ne čisti parking uličice), prvi i jedini put montirao lance u životu 😄

Link to comment
Share on other sites

Ja sam ženi metnuo all-season, ona bukvalno vozi uglavnom samo po Novom Beogradu i tu problema realno nema, čak ni kad padne ovo nešto malo snega u nekoliko što kod nas inače pada. A što se uštede tiče nisam siguran koliko je baš ušteda, dođe ti maltene na isto, meni je najbolje što nema smaranja oko zamene. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Junkie said:

Ja mislim da nema teorije allseason da se fura po BGu, to je za neku englesku klimu gde imaš 5-25 raspon i eventualno kišu kao pojavu.

ja sam na smartu im'o all-season jedno 4-5 godina, nisam imao frku. 

ofc striktno graCka vožnja, na autoput njime samo do IKEE i to je to.

Link to comment
Share on other sites

Zato se kupe zimske i menjaju na 4,5 godina

Jbg, nema šanse da ću 2 puta godišnje da se drndam po majstorima za menjanje guma.

 

Do sad nikad problem nisam imao, a Miljakovac i nije baš Novi Beograd, jel da.

  • Like +1 1

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Link to comment
Share on other sites

Jbg, to dosta zavisi i od kilometraže koju prelaziš, ako za godinu pređeš tipa 30k km, od čega je recimo 20k leti te zimske ćeš menjati svake dve godine objektivno, ili svakako neće biti upotrebljive kao zimske nakon 40k km. Na istu kilometražu ako imaš dva seta to će ti opušteno trajati 5-6 godina. Ako prelaziš manje od 10k km godišnje onda je nebitno. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, meni se čini daleko bolja opcija 2 seta felni i guma, swap 5 minuta i neka sića za premontažu i to je to. Plus možeš da imaš veličinu manje zimske što je i "bolje" i jeftinije.

Pa i za vožnju po snegu se ne bi složio da su allseason ok.. možda da kreneš i kao da ideš pravo, al ne daj bože da moraš da zakočiš naglije, samo bi produžio do ada mosta sa NBGa 🙂 Ja sam imao jedno vreme maršutu paliula - zvezdara - krst - voždovac .. svaku uzbrdicu tj raskrsnicu kod dotične se neko il obrne za 180 ili vuče auto uz jarak ne bi li se popeo gore...

Link to comment
Share on other sites

Zbog dosta neodlucnosti oko odmora, i nekih silnih termina za slavlja kod bliskih ljudi, propale su skoro sve kombinacije za more, tako da sad imam jedino prostor izmedju 09.07-15.07.

Ili ce da se ode na 4-5 dana do Crne gore (cisto da bucnem dupe u more), ili da se obilazi malo po Srbiji.

Ima li kakvih saveta sta posetiti po nasoj lepoj zemlji?
Znam da se pisalo dosta ranije o ovome, ali znam da se dosta toga menja jako brzo, pa bih da cujem novija iskustva, ako je neko bio ove godine, posto se dosta toga novog i otvorilo, nesto zatvorilo, a cene su kontam otisle gore.

Zena, dvoje male dece (2 i 4) i ja bismo isli.
Voleli bismo da posetimo bar na dan,dva nesto gde mozemo da se rashladimo (jezero, bazen, akva park...), a idealno bi bilo par razlicitih lokacija posetiti, neki zanimljiv muzej (klinac obozava muzeje), neka aktivnost, vinograd/vinarija (nesto i za moju dusu, hehe)...

Locirani smo u Istocnoj Srbiji, tako da bi centralni/juzni deo bio primamljiviji i laksi za organizovanje od Vojvodine.

 

"Choose life..."

Link to comment
Share on other sites

nesto oko djerdapa? sigurno ima hotela sa bazenom + obilazak lepenskog vira 
a od zapadne srbije, kod valjeva klisura reke gradac je prelepa, dosta lagano za setnju , manastir celije, ima sigurno jos stosta da se vidi tu, a za smestaje ne znam 

tara, nesto blizu zaovisnkog jezera, ili hotel omorika, ima unutrasnji bazen samo, i novi renovirani deo, nisam bio od kad je renovirano al sam cuo da je lepo 😄 pa jedan dan mozete do mokre gore da se deca voze sarganskom osmicom 😄

Edited by reki
Link to comment
Share on other sites

On 6/28/2022 at 11:03 AM, sttevann said:

Ima li kakvih saveta sta posetiti po nasoj lepoj zemlji?

da si ti meni ziv i zdrav...

sa tvoje strane imas rimske iskopine, cak i najvise uz Dunav. Imas Gamzigrad koji je dobrim delom restauriran, Viminacijum gde mozes i sobu da rentiras u "vojnom garnizonu" a imaju i avantura park, Djerdap, Lepenski vir (etno kafanica sa domacom kuhinjom, obavezno porucite porciju kobaja), Srebrno jezero, malo vise inland imas vodopad Lisine i preporucujem da posetite Vodenicu Lug (tamo mozete da klopate i da prespavate), Resavsku pecinu, Krupajsko vrelo (ima i dobru klopu i mozete da se bucnete)... Jbg, ovo mi je prvo palo na pamet... Imate i gomilu banja po Srbiji ali malo cene klepecu po usima. Sa druge strane banje su medicinski centri pa zbog toga i vuku cenu za sobom, ali u okviru banjskih mesta ima veoma lepih privatnih smestaja a u banjama koristite samo bazene. Taman niste vezani za sam banjski objekat sto je meni bolja varijanta. Lukovska banja napr ima otvoreni inhalatorijum, otvoreni javni mini bazeni sa lekovitim vodama, priroda je fenomenalna... Golubacka tvrdjava je isto super, u Nisu Cele kula i muzej, Pirot ako ste za vr' klopu (pirotski kacamak u poslasticarnici Rekord pod obavezno), Stara Planina je odlicna za lagani hajking, Kop, Goc... Zlatibor zaobidjite u sirokom krugu jer je postao gori od Kaludjerice. Ne, ne zajebavam se.

On 6/28/2022 at 5:09 PM, Dule_smor said:

Djerdap ili Stara planina.

a Smederevska tvrdjava i Muzej grada Smedereva nista? A Akva park na Jugovu??? E moj Dule... :D 

da, imas na Jugovu (3km od Smedereva ka Beogradu) novoizgradjeni akva park sa tri ili 4 bazena, od toga je jedan bas za sitnu decu do godinu dana, i (mislim) 4 tobogana. Naravno restoran ispred parka i klopa u samom parku. A i Ovcarsko kablarska klisura je fenomenalna.

ako odes ka zapadu Bajina basta je super, e kad si vec tu onda i Uvac, Zaovine, Tara, Mokra gora, pa ka Kadinjaci. I Kokin brod sa Zlatarskim jezerom.

jbg, valjda ces naci nesto sto ti odgovara. Mogu i da sednem da ti izbunarim gde sam sve jos bio ali iskreno za to bi mi trebalo malo vise vremena :) 

evo, jos da dodam - u Novoj Varosi hotel Panorama

  • Thanks (+1) 2

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, oddball said:

da si ti meni ziv i zdrav...

sa tvoje strane imas rimske iskopine, cak i najvise uz Dunav. Imas Gamzigrad koji je dobrim delom restauriran, Viminacijum gde mozes i sobu da rentiras u "vojnom garnizonu" a imaju i avantura park, Djerdap, Lepenski vir (etno kafanica sa domacom kuhinjom, obavezno porucite porciju kobaja), Srebrno jezero, malo vise inland imas vodopad Lisine i preporucujem da posetite Vodenicu Lug (tamo mozete da klopate i da prespavate), Resavsku pecinu, Krupajsko vrelo (ima i dobru klopu i mozete da se bucnete)... Jbg, ovo mi je prvo palo na pamet... Imate i gomilu banja po Srbiji ali malo cene klepecu po usima. Sa druge strane banje su medicinski centri pa zbog toga i vuku cenu za sobom, ali u okviru banjskih mesta ima veoma lepih privatnih smestaja a u banjama koristite samo bazene. Taman niste vezani za sam banjski objekat sto je meni bolja varijanta. Lukovska banja napr ima otvoreni inhalatorijum, otvoreni javni mini bazeni sa lekovitim vodama, priroda je fenomenalna... Golubacka tvrdjava je isto super, u Nisu Cele kula i muzej, Pirot ako ste za vr' klopu (pirotski kacamak u poslasticarnici Rekord pod obavezno), Stara Planina je odlicna za lagani hajking, Kop, Goc... Zlatibor zaobidjite u sirokom krugu jer je postao gori od Kaludjerice. Ne, ne zajebavam se.

 

Gamzigrad je vredan posete. Zlatibor je stvarno propo.

Dodao bih i: Trajanova kapija, Rtanj, Manastir Manasija i park minijatura koji je tu pored

I hiden gem crkva u Donjoj Kamenici koja je neverovatna zaista

https://sr.wikipedia.org/wiki/Богородичина_црква_у_Доњој_Каменици

  • Like +1 1
  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...