Jump to content

Need medical attention


Recommended Posts

Moze to da se promeni i da covek kasnije razvije alergiju na nesto. E sad ta tvoja prica mi je malo nespecificna, ne mora da znaci da je klasicna alergija vec mozda neki problem sa varenjem odredjene hrane ili problem sa pankreasom ili zuci, trebalo bi to da ispitas.

Sent from my SM-J530F using Tapatalk

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Google nalazi ovo na tu temu, i neke narkomane što se žalili na sličan bol u stomaku izazvan čajem od maka :-)

http://www.pedijatri.org.rs/pedijatrijskidani/radovi/128.pdf

Inače to stoji da treba da pregledam sve u vezi sa varenjem, ima tu još poblema, generalno teško gutanje, i ono gušenje u grlu posle određenih tipova hrane, kao da je zaglavilo u grlu i treba proterati vodom, ali nema ništa (da li je to refluks?). 

Koja je tu procedura? Cenim standardno kod lekara opšte prakse, opisati simptome, uput dalje, right?

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Preskupi su, a i kontam da nije poenta utvrđivati šta sve sad smeta i ne sme, već utvrditi uzrok te slabosti želuca/creva čega već, i to, ako je moguće, lečiti i popravljati.

Da je samo osetljivost na mak problem kod mene, lako bih, baš me briga, ali mene generalno muči dosta toga oko varenja poslednjih par godina - roštilj, pivo, pasulj ponekad, mnoge stvari na različite načine mi smetaju, ovo sa makom je samo dodatak.

Znači, ne gledaj šta sve smeš i ne smeš, već idi da pregledaš ceo sistem za varenje i da vidiš šta sa njim nije u redu, tako ću i ja morati.

 

 

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

pre nekih mjesec dana, probudim se sa bolom oko oka, onaj fazon kad imas neku podkoznu bubuljicu, i posto sam mislio da je to pitanju nisam nesto specijalno ni obracao paznju, prodje to nakon par dana ja i zaboravim

medjutim, nakon par sedmica od toga skontam da mi je na tom mjestu kao ostalo nesto, kao neka krastica, a na takvoj je poziciji da se uopste ne vidi kad mi je podignut kapak, pa zato i ne skontah ranije

reko provjericu kod doktora, svejedno mi je tu bolnica 3 min od stana, odem zakazem se, prije 4 dana me pregleda ta neka doktorka, nesto brzinski, i u fazonu je ma to je obican cmicak i da mi ovaj neki enbecin da mazem, i evo mazem par dana ali mi se cini kao da je rezultat toga da se povecalo i da se neki gnoj formirao tu, i uzmem guglam sad (jer sam indijanac), posto nikad prije nisam imao cmicak i nemam pojma uopste kako to inace ide, i gdje god da udjem pise kao to treba da se rijesi u roku od 5-10 dana od nastanka, inace se taj neki halacion zna da formira koji onda treba da se hirurski odstranjuje oO, pa me sad zanima da li ja smijem na svoju ruku da probam da istisnem ovo ili da se opet zakazem kod ove doktorke ako se nista ne promjeni za 4-5 dana, pa da je pitam da l to treba hirurski? tripujem se jer mi stoji tu jbt eo skoro mjesec

scHQZEF.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 years later...

@Dule_smor Moze mala pomoc da ozivimo ovu temu i nabudzimo lakiju kontent!

Radio lab danas i stiglo mi da mi je HDL ispod donje granice 0.9 < 1 i da mi je faktor rizika 4.1 < 4.5 dok mi je glukoza 4.3. Kako da popravim HDL i faktor rizika i da li je to toliko bitno? Sto se glukoze tice, jeste on nizak sa 4.3 ali me zanima da li moze da postoji opasnost od dijabetesa? Imam nalete kad me bukvalno tera da pisam non stop pa se plasim da mi insulinska otpornost nije u kurcu? Razmisljam da uradim test opterecenja, ali mi treba uput endokrinologa, da li ce mi uopste dati uput sa ovim rezultatom? Poslednjih sigurno 8g sam non stop unosio 1 guaranu dnevno i gomilu secera iz raznoraznih slatkisa pa bih se zbog toga proverio.

Kako se priblizavam 4 deceniji uozbiljio sam se sa fizickim aktivnostima i sredjenom ishranom pa bih da u sto boljem stanju docekam starost ako je moguce ispraviti nekakve gluposti!

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

zdrav si kao bik.

35 minutes ago, Dule_smor said:

Koliko je LDL, to je bitnije...trigliceridi isto...glukozu mozes test opterecenja ili jos bolje HbA1c, to je tromesecni prosek vrednosti secera u krvi

zanimljivo. Sad ozbiljno. Ja sam od 2007 do 2015 isao na te testove i meni je stalno ukupan holesterol bio visok, HDL oko 1.5 a ldl nesto mnogo i stalno su me smarali, cak jedne godine predlozili statine ali sam rekao lol.
Tek poslednje 2 godine lekar mi je rekao da je mnogo vaznij posmatrati odnose HDL LDL i triglicerida, pokazao mi neku analizu novu gde ispadoh sve u zelenom (ne mudza vec zdrav) i kao ej sve je kul, hdl ok, ldl visok, trigliceridi ispod 1, idi rmbaj i ne seri.

  • Upvote (+1) 1

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...