Jump to content

Need medical attention


Recommended Posts

  • 2 months later...

Ima li neko preporuku za alergologa-imunologa u NS-u ili eventualno Bgu privatno? Nije u pitanju bas klasicna alergija, slucaj je nesto kompleksniji, tako da mi treba neko sa dosta iskustva i ko zapravo ima kredibiliteta da sebe naziva doktorom. Ako ne uspem da nadjem nista preko preporuke verovatno cu ici kod dr Mirjane Bogic, ona je jedini ozbiljniji alergolog-imunolog o kome sam mogao da pronadjem nesto vise informacija na internetu.

Link to comment
Share on other sites

Evo skoro 3 meseca od operacije razvoja dogadjaja. Prvo sam na kontroli mesec dana nakon operacije doziveo shok kad sam dobio izvestaj sa Patologije tkiva koje su mi odstranili, ali sta je tu je, izvadjeno je sad.

 

Medjutim, imao sam gomilu nekih "senzacija" u grlu, te boli, te peche, te nelagodnosti. Nista spektakularno, nisam pripisivao znacaja, reko.. oporavljam se, zarasta sve to itd. Medjutim, pre jedno 3 nedelje krene onako... kao da se shiri, niz dusnik, zdrelo, oko srca.

Pluca sam snimao nekoliko puta jos prosle godine, a poslednji put pre 3 meseca, srce isto tako nekoliko puta sam morao i sve super, pa sam otisao kod orl-a.

Odem kod ORLa, grlo crveno jebe mame, na brisu neka masna kolicina Stafilokoke. napijem se antibiotika i ocisti se sve to, ali grlo mi je i dalje crveno onako, kao da sam hronicmo prehladjen, i glasne zice mi se jos uvek nisu oporavile izgleda, i sad se inhaliram nekim lekovima. Vise nisam pametan sta da mislim tu (za par nedelja ponovo idem i na ultrazvuk pa ce valjda videti sta se tu desava od tkiva u vratu), samo se nadam se nesto stanje nije pogorsalo.

 

Drugim recima, ni sam ne znam vise sta mogu da pregledam i kako da se lecim jer su lekari u fazonu "Ma sve je to normalno" sto je mozda i slucaj nego ja tripujem, jbm li ga, ali mi ne ulivaju poverenje uopste. Ovi koji su me operisali su dobri strucnjaci ali njihov nonsalantni stav oko svega mi ide na kurac tera me da budem nepoverljiv.

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pa ako kao ja po ceo dan sedis na poslu i fizicka aktivnost ti je nula onda su ti verovatno ledja u kurcu:(. U svakom slucaju odradi MRI ako nisi nikad do sad, tu ce najbolje videti kicmeni stub, prsljenovi i diskovi pa ces makar znati na cemu si. Fizijatar ce ti verovatno dati samo vezbe i terapije, uput za Mri je postalo jako tesko dobiti i overiti na komisiji posle.

Sent from my SM-J530F using Tapatalk

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, tortky said:

ne pada mi na pamet da čekam i molim u DZ da mi daju uput pa da čekam još 5 meseci

Ili jos bolje kao ja, cekao 8 meseci na mri glave sa kontrastom i oni mi ne daju kontrast dok su radili i gleda neurolog snimak i kao "Aha.... dobar si, nije ti nista"  : D

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, tortky said:

Nisam nikada pre radio MRI, a i svakako sam mislio da odem privatno, ne pada mi na pamet da čekam i molim u DZ da mi daju uput pa da čekam još 5 meseci da bi se do tada aparat pokvario :(

Tnx Dule, najverovatnije ću prvo otići do ovog mog fizijatra pa na MRI pa opet kod njega da pogleda (bilo on bilo neko od njegovih jer ima dosta dobrih doktora u imeniku) ukoliko bude bilo potrebe... 90% sam siguran da je samo forma u minusu i generalno loše držanje...

Ja bih testirao hipotezu.

Probao bih da vežem barem mesec dana redovnog odlaska na bazen i plivanja svih mogućih stilova pa ako to ne da efekta otišao bih kod fizioterapeuta na stručniji savet.

It’s better to burn out than to fade away

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Thunderstorm said:

Ja bih testirao hipotezu.

Probao bih da vežem barem mesec dana redovnog odlaska na bazen i plivanja svih mogućih stilova pa ako to ne da efekta otišao bih kod fizioterapeuta na stručniji savet.

Qft. Mene je lumbalni deo boleo mesecima svako jutro i prestalo za par meseci nakon redovnih treninga snage. To je bilo pre ~4 godine i od tada nisam vise imao tih problema (i dalje vezbam doduse). 

Link to comment
Share on other sites

On 6/4/2018 at 11:49 AM, f4ts0 said:

stavi kamere u spavacu. Mozda te nekoj jebe nocu!

ovo je vrhunski kontent!

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ima li ko iskustva ili savete u vezi sa naprasno formiranom netolerancijom na mak?

Obožavao sam štrudle sa makom, i kupovne i domaće, znam da sam ih i početkom ove godine njupao bez problema.

Negde proletos sabijem jednu Trivitovu i još nešto, otrujem se na ceo dan, ne znam šta je.

Par dana kasnije opet Trivitovu, i nešto drugo, otrujem se na dva dana, ne znam gde sam... Kažem ovima u prodavnici pa pripaze, računam istekao rok, proverimo, ok je, niko se drugi nije žalio.

Sad u subotu daća neka, final test, maleno parče, znači ono do okrajka, domaća štrudla... Tek sam oko jedan u noći došao sebi. :-( Znači mak je.

Isključivo želudac reaguje, bol je gore i malo levo, jak i oštar, kao nož u stomaku, nastaje neverovanto brzo, deset do poetnaest minuta nakon što pojedem parče štrudle.

Pored očiglednog "ne jedi više štrudlu sa makom", zna li još neko nešto o ovome? Šta uzeti ako slučajno pojedem mak u nekom drugom jelu i osetim iste tegobe? Ako je neka alergijska reakcija, zar nije trebalo da to imam otkad znam za sebe, a ne da odjednom u 33. godini stomak preseče i kaže "ne može više mak nikako!"?  

Edited by millancche

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...