Jump to content

Cata = nov komp


lumendal

Recommended Posts

Posto moram da kupim nov komp za kataklizmu, jer moja stara krntija vise ne moze da podnese wow, tj od novog patcha sa fancy vodom grafika je otisla u k.... i ne mogu ni da se logujem, a ne razumem se preterano u performanse kompova, a i nisam bas jak sa parama, zanima me ako ima neko ko prati cene kompova, i razume se u wow, da mi kaze da li bi za oko 250 e, mogao da se kupi komp bez monitora (njega sam menjao ove godine) na kome bi radila kata, naravno ne high quality, low ili normal graph, cisto da mogu da raidujem sa nekim prosecnim-nizim fpsom.

Hvala unapred na odgovoru, izvinjavam se ako sam ovo treba da postavim u pod forumu o kompovima, sobzirom da pitanje spada u oba foruma, izabrao sam ovaj.

Link to comment
Share on other sites

Imam bas neko staro sranje, sa integrisanom grafickom kartom, koja ni ne moze da se menja :( star 5-6 godina, mislim ionako raidujem sa posla ( iz igraone) vec dugo, kuci sam jedino mogao da blejim u wowu, i to van dalarana jel je tu bas seckalo, ali sad bih hteo da pocnem malo vise od kuce da igram, lakse mi je i jednostavnije, pa me cisto zanima da li za tu neku cifru koji sam spomenuo moze da se nabavi masina na kojoj bi kata radila :) or i have to try harder :P

Link to comment
Share on other sites

Ne znam šta će mu DVD drive, može i stari, zar ne?

Ja sam nedavno pazario mašinu za oko 220 evra. Doduše, bez kućišta, samo s napajanjem, ali i sa hardom od 500 giga. Valjda zeleni, to je onaj najsporiji. I dva giga rama. I šljaka sve bez problema na low settingsima, a opet izgleda lepo.

Mada, serem i ja, ništa ne fali ovom tvom.

Link to comment
Share on other sites

Za 250 eura tesko...

Moja devojka je skoro kupila nov komp za 200 e bez monitora neki intel dual core,2 giga rama,320 giga hdd i graficka ati radeon 4550 i mogi ti reci da ocajno radi wow,morao sam da stavim sve na low da bi bio neki normalan fps u if-u od recimo 50-60 a raidu je oko 20-25 sto je veoma lose.Dok na mom kompu koji sam kupio pre vise od 2 godine radi perfektno zbog ge force 8800 GT i na jacim detaljima,cak ima preko 25 fpsa u areni dok frapsujem :) Ne znam sta da ti kazem,isprsi se za jos malo para i gledaj da kupis sto bolju graficku.Sve je do graficke.

Edited by Haqla
Link to comment
Share on other sites

bez monitora neki intel dual core,2 giga rama,320 giga hdd i graficka ati radeon 4550 i mogi ti reci da ocajno radi wow,morao sam da stavim sve na low da bi bio neki normalan fps u if-u od recimo 50-60 a raidu je oko 20-25 sto je veoma lose.

ja tako igram godinama :D

jos sad kad su poboljshali grafiku jos je gora situacija

jedino resenje je uvek bilo tu prisutno - nadji pare pa se igraj kako to dolikuje coveku. sto je ujedno u odgovor na topik

Link to comment
Share on other sites

Bitno je da ne koristiš govnjivi Windows XP sa memorijskim menadžmentom projektovanim za Pentium 2

Nego imam 2 GB RAM-a i GT 240, i radi mi WoW na high, doduše nisam igrao 25-men raidove al kapiram da bi i tu morao da gura makar na low, i da ne preterujete sa addonovima.

Link to comment
Share on other sites

Hvala svima na komentarima, aham znaci kao sto sam i pretpostavljao, graficka pravi najvecu razliku, vecu i od toga da li ima 2 ili 3 giga, da li ima 300 ili 400 gb, itd itd, jedino ne kapiram sta je ovo dual core, kad sam ja kupovao kompove to je bilo 2-2,5 gigaherca ili kako vec, nije bilo dual quadripl itd korova, jel to kad pise dual 2.5 ghz znaci da ukupno ima toliko, ili svaki od tih korova?

"pa radi sve dovoljno dobro sa 2 ako je ostatak delove dobar i ako ne skidas internet explorer toolbarove " = ovo nisam skapirao? cisto da znam sta je to, da se ne zajebem da skidam :P

mada ako ne koristim explorer, nego mozilu ili chrome, predpostavljam da ne moram da brinem? :)

Eh da , i znaci bitno je koji windows imam, znaci xp nikako, koji je najbolji za gaming, sedmica?

Hmm znaci sve se vrti oko graficke karte, pa dobro, makes sense :)

Link to comment
Share on other sites

To znači da svako jezgro radi na npr 2,5 GHz, s tim što se to ne ponaša kao jedno jezgro od ukupno 5 GHz, nego program mora da bude interno podeljen na "tokove" da bi mogao da se razbaškari na svim jezgrima.

Za igranje sedmica sa najnovijim drajverima za grafiku i power menadžmentom setovanim na high performance (Control Panel, Power Options).

Link to comment
Share on other sites

Hm evo nasao sam neki komp na rate kosta tacno 250 e, ostale preformanse izgleda ima kako treba , 2.7 dual core, 2 giga, 500 gb hard, samo jos kad bih znao jel valjda nesto ova - ASUS nVidia GeForce GT210 512MB graficka?

matična ploca Intel G31 chipset

procesor Intel

procesor opis Intel Pentium Dual Core E5400 2.7GHz

grafička karta nVidia

grafička opis ASUS nVidia GeForce GT210 512MB

memorija 2GB

memorija opis 2GB DDR2 800Mhz

tip memorije DDR2

hard disk 1 500GB

hard disk 1 opis 500 GB SATA II 7200 rpm

optički uredjaj DVD-RW

kućiste ATX Midi Tower 450W

napajanje 450W

napajanje opis ATX 450W

zvučna karta DA

zvučna opis SB Integrisana 6.1

Dok npr za 270 E ima slicna opcija, 2.6 dual amd athlon, 2 gb, 320 gb hard disk, s tim sto ovde graficka ima 1 giga- Ati Radeon HD 4350 1GB, e sad da ne bi postovao svaki komp na koji naidjem, samo me zanima kad gledam, sta je znaci bitnije, tih 200 gb sto ima hard disk vise, ili 512 mb jaca graficka? za wow konkretno.kontam da je ova druga opcija bolja?

Edited by _vladimirBG_
Link to comment
Share on other sites

Obe grafičke su pretužne u praksi. Minimum GeForce GT 240 ili Radeon HD 5570 ako misliš da igraš ko čovek.

Btw količina memorije na grafičkoj je takoreći nebitna, jer ti mnogo memorije treba samo kad igraš na najvišem nivou detalja, a ovi grafički čipovi su preslabi da bi mogli da isteraju tolike detalje.

Uzmi ono što sam ti ja preporučio.

Link to comment
Share on other sites

Aham, znaci da ne pokusavam da skapiram graficke :)

Pa verujem da je dobro to sto si preporucio, nego sad gledam prvo po sajtovima koji prodaju kompove na rate (bar dve - tri), a nisam video na tom sajtu da prodaju na rate , pa trazim ostalo, mada opet, sta mi vredi kad se ne razumem u najbitnije - graficke :/ failz

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...