Jump to content

Slike ljubimaca forumaša


Recommended Posts

Еве га Анкалагон у акцији лол. Дисклејмер: Лешко, не гледај:) а и остали ако не воле нек не гледају, да не буде коментара а ла ''ове змије маму им, што не жваћу ко људи него су гадне лол'' и слично:)

Иначе, пацов је мртав-одмрзнут (и то рокнут методом хумано-одмах од стране узгајивача), тако да нема никаквих гињења и малтретирања. Патио је сигурно седамдесет пута мање од просечне живуљке коју ми једемо, а и Анка једе кудикамо мање животиња од нас:)

клип број један - ''напад'' и ''дављење''. После ватања и обмотавања иде дављење од сто година, након ког је погрешно пробао да хаса негде иза увета, па се онда тотално истрипово и селф-тролово да је био збуњен још доста дуго и онда сам прекинуо:)

http://www.youtube.com/watch?v=3q8fykyqBEw

клип број два - коначно је нашо одакле треба да једе и онда је кечерским захватом (то никад нисам видо лол) наместио хас на тацну и почео да хаса.

http://www.youtube.com/watch?v=7U65irYpFLA

клип број три - завршетак хаса, дуго је трајало, пошто је ово превелик хас за њега тренутно, али изборио се. У сваком случају, у другом клипу је почетак омномномовања, а у овом трећем, крај, средине нема јер је досадна.

http://www.youtube.com/watch?v=dMu0RTBM4u4

Ово све траје краће иначе, ем је за њега мањи пацов таман, ем га обично лепо ћапи за њушку, па се не погуби одакле се почиње са хасом... Ово му је прилично велики хас, а имам још три, мислим да су сви већи један од другог, а најмањи је мало већи од овог:) Биће екстра ако не испеглира неког...

инб4 ''што си жена, затресла се камера кад је ћапио'' - јесте, изненадио ме, никад тако брзо није узео, обично се шуња типа минут:)

И ако се неко пита зашто дрмам пацова после него што га овај ћапи - симулирам батргање, јер ако га не истролујем, може да не похаса у знак протеста и онда сам бацио 200 кинти:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Imam i ja nekoliko pitanja, vraćam se na biologija 101:

- Zar ne bi trebalo da zmije detektuju toplotu jezikom i u skladu sa tim "jure" plen? Što juri miša kad je "leden"?

- I jel ga on stvarno vidi kao klopu, iako recimo takav miš nije možda default na šta je navikao "odakle je rodom" :) a što ne vidi kao klopu nemam pojma, lutku koju ti zadrmusaš?

- I mislim da sam imao još jedno, ah da, kako razlikuje miša od recimo tvoje ruke? :) Svestan je da je ruka deo velikog tebe i onda je u fazonu "ovog nema šaje da pojedem, bolje da batalim"?

Link to comment
Share on other sites

Шмекере и Алфо, фала:)

Менџи:

Па рецимо између дан и три дана, обично дан и по, ал ово је суперсајз, па контам 2-3 дана (ако не одлучи да испеглира, мада не верујем)... Зависи и дал оде на најтоплији део, али обично оде, то му је инстинкт:) И сад га не дирам док вари, да не би испеглиро, сад је тотално лол, не може ништа да ради:)

Лаки:

1-језиком детектују мирис, а за топлоту имају јамице, виде се на првом клипу, иди на рецимо два минута, ту су где треба бркови да буду:) А цовпа није леден, он је одмрзнут и то у кеси у води из бојлера, тако да је топлији од мене. У принципу, битнији је мирис, јер се ови питони импринтују на један плен, али врло лако може да искулира пацова на собној температури. Овај мој једе одма, тако да не морам да прибегавам ситним ''преварама'' којима неки људи прибегавају, ако је питон принцеза на зрну грашка:) Типа набију главу пацову у кључалу воду десет секунди или га дрндају феном или морају да изађу из собе и оставе пацова унутра јер се овај стиди да једе ако је неко ту...

Иначе, немају све змије термалне јамице, ал ове што имају их баш фурају, типа контају промену од типа стотине или хиљадитине степена, нешто тако сулудо.

2-Што се тиче рода, он је родом из узгоја, тако да једе пацове од кад зна за себе:) У природи једу скочимишеве или тако нешто, тако да је доста слично. Ко што рекох, он се импринтује на плен, али то је прилично на нивоу јединке, а не врсте. Рецимо, да му дам миша сад, искулирао би га скроз, јер није пацов. Наравно, није све на нивоу јединке, па тако ако баш баш неће да једе, даш му скочимиша (ако нађеш), па ће вероватно да му проради инстинкт. Африканци хватају питоне у природи, па их продају за ситне парице, али то је мачка у џаку управо због овога, јер је он већ импринтован и неће НИКАД да једе у доста случајева... да не помињем паразите и те ствари, али то су друге неке теме.

Он реагује на мирис, кад сам донео пацова у собу, он је извирио у фазону ''лол мирише оно што ја једем'', још ако је топло, испуњени су скоро сви услови да он то поједе. Е сад, они кад су бебе, неће да једу мртво, онда умеју да буду тврдоглави кад их пребацујеш. Анка је први пут код мене појео мртвог пацова и ту сам скакао пацовом по тераријуму, ја мислим сат времена док се није смиловао. И ја мислим да је то светски рекорд јер обично неће тако брзо да се прештекају, па онда мораш да им даш пацова који је мртав пет секунди, па неће ни то, па им онда не даш метар дана да једу, па пробаш опет са управо убијеним пацовом, па неће ни то и онда кроз три месеца прихвати некако. Онда исту ту процедуру понављаш са одмрзнутим и тако се наджњевате:) Анка је очигледно мали Амер јер је тотално у фазону лол дај. Приметићеш да пацова на овом снимку нисам ни дрмусао, него сам га само држао за реп, то не радим већ два храњења и овај ћапава брже него икад, значи навико се на овакве ''летаргичне'' пацове, шта ли.

Лутку не види као клопу јер не мирише на пацова и није топла. Е сад, кад бих ја рецимо истрљао лутку о пацова, истролово бих га, узео би да једе лутку вероватно, па би оставио кад извали да то ипак није хас. Мада, рецимо, то је индивидуално, имаш ликова чији питони су претерали са импринтовањем, па рецимо нису хтели да једу сиве пацове, него само црно-беле. Али то је већ спорадично, али није толико ретко:) Оно, имам још три комада залеђена, сви до сада су били црно-бели, а један од та три је црн скроз, па ћемо да видимо:) Оно, ако не буде хтео, онда му пазарим само црно-беле:)

3-пацова држим хватаљком за реп, не држим га руком. Лако може да се истрипује и замени, чак и да их ''сједини'' и да се просто залети на прст. Поготово ако је прст топлији или нешто у том фазону. Ти кад дираш пацова, теби рука мирише на пацова, а то није мирис који он иначе осећа, него само кад му дајеш да једе. Тако да, ако си дирао пацове, па хтео да га узмеш, вероватно ће да те ћапи за прст и да га дави иако никаквог пацова нема. Постоји још један разлог за хватаљке, а то је павловљев рефлекс. После довољног броја храњења, он ће да се цима ако кренеш да га тролујеш хватаљкама без икаквих мириса и пацова. Тако на руку (коју ниси ''упацовио'') неће никад да реагује као да је то хас, па макар не јео годину дана, већ ће да буде у фазону ''аха, ево га сад оно што блејим напољу на томе''.

У принципу, змије су доста тупаве, али располажу добрим алаткама и инстинктом, па се то ваљда избалансира:) Рецимо, он је пет минута био у фазону да не зна где је пацову глава, онда кад је извалио коначно, онда се опет забаговао јер му је било незгодно (морао би да искриви главу екстра да би почео да једе, а један део му је био испод пацова, јелте, пошто га је констриктовао) и онда је ко ретард вртео главом около и трипово се, док на крају није урадио онај аикидо фазон:)

Лонгли:

:)

Шалу на страну, заправо је битно да му не дајем типа три бебе одједном да једе, него једног који му је таман или маааалкице већи од таман. Јер он је сад у турбо расту и треба да вежба вилицу, виличне мишиће и оно раштекавање вилице и онда се то правилно развија. После кад порасте на 99% себе (пошто расту цео живот ал се то експоненцијално смањује) дајеш му стално исто и то је то. Па ако нема нигде великих, а ти му слободно даш више малих одједном...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Hvala ti dule, odgovorio si mi na sva pitanja! S tim što sam se ja nešto istripovao da to sa mirisom i zmijama ne radi posao, nego samo toplota i pokreti, ali eto.

Plus, nisam ni znao da imaju tako razvijen vid da razlikuju boje?

Е сад, нисам херпетолог, тако да кад се иде дубље у материју, моје знање је крајње незавидно:)

У принципу, мислим да неке змије сигурно виде боју, али за лоптастог питона не знам. Доста зависи од тога и како змија живи. Рецимо арбореалне змије имају обично добар вид јер се пентрају по дрвећу, лове тамо и слично. Лоптасти питон би требало да има лош вид, шта год то значило. То је ријућа змија, па лош виде иде са тим, као и код свих ријућих створења или оних који су близу земље (што си ''виши'', боље видиш, соко вс јеж фазон). Неке змије виде ко предатор...

Али у принципу, и да видиш јако слабо и да си потпуни далтониста, разликоваћеш сивог, црног, белог и ''кравастог'' пацова, не требају ти боје:)

Змије имају до јаја развијено чуло мириса и добри су трагачи, могу да пинпоинтују не само правац, већ и ''правац у ужем смислу'', значи ако иду за неким, оне контају сва скретања и тачну путању. Отровнице уједу плен и онда изблеје, па га траже после где је отишо да сквикне.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...