Jump to content

Koji (kakav) dušek da kupim


Recommended Posts

Pozdrav ljudi, trazih malo po forumu, ali izgleda da ovakvih tema nije bilo.

Pre godinu dve sam zamenio federe na krevetu i sada je prilicno tvrd. Primetio sam da se mnogo vise vrtim nocu, a nesto je i rame pocelo da me zeza, sasvim moguce od neugodnog polozaja pri spavanju.

Resio sam da se otvorim za dusek i/ili krevet. Pod krevetom podrazumevam samo onu praznu konstrukciju u koju se stavi dusek.

Vidim da po radnjama sa namestajem ima bas svega i svacega sto se duseka tice, cene su razne. Te su punjeni ovom ili onom penom, te faktor tvrdoce, te toliko i toliko komfort zona ili cega vec. Da li neko ima iskustva sa tim dusecima? Sta tu valja, sta je best bang for the bucks, koja "tehnologija" duseka je najbolja?

Ja ciljam na neki 90x200 ili 100x200 (eventualno 120x200) ako takva dimenzija postoji, uz odgovarajuci krevet. Ako ne nadjem krevet, stavicu dusek odozgo na postojeci i spavati tako, mada veci deo cene vidim da nosi dushek. Ja bih za dushek dao oko 15-40 hiljada dinara, znaci budzet nije fiksan ali bitno je da nadjem neki koji je best buy.

Imate li i neku preporuku za taj krevet u koji se stavi dusek?

A jastuk? Neki od onih ergonomskih, valja li to sta? Ja sam do sada navikao na obican jastuk sa perijem, ali prilicno veliki (kad odem negde i dobijem neki mali i supalj, bukvalno jedva zaspim).

Hvala unapred :)

Link to comment
Share on other sites

Ako ti se javi Togfu, samo hoće da ti zavalja Dormeo, tako da ništa mu ne veruj :) Mada zapravo kažu ljudi da je Dormeo ok :)

haha :)

mrzi me mnogo da kucam mnogo, idi na www.dormeo.rs i kupi Dormeo Memory i to je to. Imaš 30 dana "garanciju na zadovoljstvo", dakle, ukoliko ti ne bude odgovarao u tom roku ga možeš vratiti, a mi vraćamo novac! Al stvarno je tako :) Mada to se retko dešava, koliko ja znam...

Edited by BLACK JESUS IS BLACK
Link to comment
Share on other sites

Zaposli se na gradjevini i dirinci dnevno 10 sati. Kad dodjes spavaces kao bebica i na slamnatom krevetu.

Napi se ko letva i spavaces ko beba i na podu

Udrkajzainje par puta i spavaces kao maca

!

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

A sad oko duseka :

Ja ceo zivot spavam na govnima od duseka, kapiram da sam i zato ovakav. Moji kad su doneli namestaj iz pekinga, keva je donela neki mesingani krevet sa nekim uzasnim dusekom koji kao da je od betona.

E sad to je mozda najbolja i najkvalitetnija stvar na kojoj sam spavao. Tvrd dusek i jastuk od drveta (da da) oblozen trskom (da da)

Keva se preporodila kao devojcica , a ja koristim svako priliku da spavam na tome. Preporod

Dakle : sto tvrdji dusek.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

super, koji si model uzeo

ne sećam se, znam da je 120x200, "osrednje" tvrdoće (ne najtvrđi, ali recimo prvi ili drugi sledeći) i da je koštao 15-ak Somova pre 6 meseci. Ako nije previše komplikovano i ako piše na dušeku koji je tip, pogledaću kad budem bio kući.

ja cu pre na dasci da zaspim nego na mekanim dusecima.

zavisi :) kapiram da nije baš preterano dobro za kičmu i vrat, ali jednom sam spavao negde u inozemstvu na najmekšem i najudobnijem dušeku na svetu, kad legneš dušek te "obgrli" skoro do pola tela, imaš osećaj kao da plutaš u nekom pudingu :) Platio bih dobre pare za takav dušek kod nas.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...