Jump to content

nemačko auto je najbolje auto


tracktorista

Recommended Posts

  • Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pipavo je pitanje accord vs mercedes c klase da bih mogao da tako lako odgovorim. Jasno je da je mercedes bolji auto u tom smislu, ali je ako se ne varam i generacijski noviji, ima bolji motor i jednostavno je skuplji. Postavlja se i realno pitanje kakvi bi mi bili utisci novi accord vs mercedes, ali ja vam opet nisam neki reper, jer kao i dobar deo drugih stvari, imam neke granice do kojih bih išao kod plaćanja nečega, a merdža ispada iz istih :)

Link to comment
Share on other sites

pocni cesce da zalazis u ovaj deo foruma,pa neces praviti takve kardinalne greske kao nissan gt! HA

salu na stranu,kako to da volis automobile ali se bas nista ne razumes? :) kad ''volim'' nesto,uglavnom se trudim da naucim ili zapamtim ponesto o tome. ali opet,to sam samo ja... :)

Bjukenon Mitch

Link to comment
Share on other sites

Ja sam radio jedno istraživanje marki automobila na faksu (iz oblasti marketinga i ostalog sranja :D).Ne plaćaš ti samo karakteristike, već i sam imidž automobila. Ne znam da li znate, ali BMW ima npr. stručnjake za akustiku vozila. Tipa kad zatvoriš vrata da se to lepo čuje vozaču. Takođe sređuju i miris automobila. Da kad uđeš u nov auto, da ti miriše "prijatno".Tako da plaćaš i neke finese koje generalno na prvi pogled nisu bitne, ali sve to oni rade da bi bili makar korak ispred konkurencije...

A sve je pocelo pre 90ak godina kada je duvanska industrija htela da poveca svoj profit i obratila se Frojdovom necaku... Ko god da je makar malo prelistao postulate modernog marketinga (a da pritom ima predstavu i kako je sve pocelo) skapirao bi sta si ti tvojim pojednostavljenim postom hteo da kazes. Sto je na mestu posto nauka poput marketinga je izuzetno kompleksna, ali i izuzetno uticajna na siroku populaciju. Uostalom, zahvaljujuci istoj Saper (da, onaj tjoravi geek iz Idola) je jedan od najuticajnijih ljudi na prostorima bivse SFRJ.

...nemam ni para, al da imam vozio bih Nissan ...

A on opet u vlasnistvu Renoa... Back 2 D French...

Francuzi su oduvek bili prilicno inovativni kada je umetnost u pitanju, a ni industrijski dizajn nije bio izuzetak. Kroz istoriju automobilskog diznajna eksterijera od Renoa 4 i Sitroena Spacek i Diana, preko cuvene Ajkule do Vel Satisa. Lepota tih automobila je iskljucivo stvar licnog ukusa, ali cinjenica je da su francuski dizajneri uvek tezili ka nekom "autorskom pecatu" koji bi francusku kao brend izdvojio iz konkurencije koja god umetnost da je u pitanju. Na kraju krajeva, kubizam je mozda najbolji primer kako francuski umetnici razmisljaju, kao i "Novi talas".

Inovativnost u dizajnu eksterijera i eventualno enterijera automobila ne znaci da je i mehanika i elektronika francuskih automobila takodje inovativna. Niti vrhunskog kvaliteta. Ali daleko od toga da je losa. Moj jako dobar drug je kupio Megan kupe pre otprilike 5 godina i sluzi ga besprekorno, sto i Kojot (koga svi mi na ovom forumu znamo) moze da potvrdi. I ja volim francuski dizajn ali vise poverenja imam u japanske proizvodjace te iz tog razloga sam kupio Suzuki. Ja sam u takvoj finansijskoj situaciji da nisam u stanju da kupim auto na osnovu dizajna vec nekih drugih kriterijuma.

btw Srbo, po meni jedina falinka Swifta je upravo gepek. Nenormalno je koliko prostora auto tih dimenzija ima u putnickom delu, narocito na mestu vozaca.

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...