Jump to content

Majstor bora

The X
  • Posts

    1,958
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Posts posted by Majstor bora

  1. 5 hours ago, dovlagsi said:

    1,5 TSI
    solidno prostran i praktičan a ipak mali auto
    meni se ne dopada, ako ti išta znači 😄

    Sve je istina ali bas iz tog razloga mi se i svidja sto je kompaktan a ipak dovoljno udoban za neka duza putovanja. Gledao sam neke review-ove kukali su na enterijer tacnije na plastiku i kao cx30 je bolji u tom segmentu. Ne znam nisam pametan, jel ima nesto bolje u istom segmentu po tvom misljenju? (ali da ima sunroof :D)

    4 hours ago, Zwerko said:

    Jel platforma toga isto kao i Audi Q2? Pošto sam imao nepriliku da jednom sednem pozadi u Q2 - moja Fabia je bila Cadilac za ono 🙂

    33131340_Screenshot2021-04-27at20_16_02.thumb.png.701dbaa99fffefe41a6161f3f8110792.png

  2. 7 hours ago, asGiM said:

    Ahahhaha, jbg... ako nesto to bi pokazalo da me je karma sustigla (na konto silnih BS topica i postovao koje sam pravio tokom aktivnijih godina)... 😄

     

    0 fleksibilnosti znaci, damn them! Nista, selim se u Holandiju, Nemacku il Colorado:D

    Ako neko zna nekog nesto nekako itd my PM is always open :)))

    ( [;)] )...

    Spore mozes da prosvercujes a imas i shopove koji ti salju spore na listu papira koji je deo neke hrpe tako da je paket skroz "stealth". 
    Evo jedan zanimljiv tekst na tu temu:

    https://www.blic.rs/vesti/hronika/iz-holandije-u-cacak-slao-spore-halucinogenih-pecuraka-postom/szqefdc

  3. Jel ima neko info koliko Srbija ima kapaciteta da skladisti ove Pfizerove vakcine. Iz medija sam procitao da iste moraju da se cuvaju na -70C. Ne znam nista o tome ali ako je tako to bi znacilo da je potrebno da mi imamo skladista koja su prikladna za cuvanje kao i transportna vozila za distribuciju? Ima li neko ikakav info kako to izgleda kod nas i da li postoji realna opasnost da vakcina ne bude efikasna zbog nepravlnog skladistenja?

  4. 22 hours ago, Sting said:

    Ja sam kupio sto za 2900 rsd na kupujem prodajem a stolicu koristim od starog trpezarijskog namestaja iz 80ih tako da me je ona koshtala 0 rsd. Dodushe dobio sam diskus herniju, verovatno od kancelarijskih stolica u kojima sam proveo oko 7 godina i 3 godine u sluzbenom automobilu svaki dan. Ne znam da li je ovo bitna informacija ali sam hteo da doprinesem raspravi od stolicama i stolovima od hiljadu evra koje pamte profil podeshavanja kao u automobilima vishe srednje klase.

    Meni je ovo za home office a i firma mi donira dobar deo novca za sve. Nije da sam snobina(tolika) vec radije konformista ali ceo taj komfor dosta znaci obzirom da sedim po 10 sati dnevno.

  5. On 12/31/2020 at 12:17 PM, Dende said:

    Eto, upravo zato se treba svaka stolica probati pre kupovine, jer nikad ne znas 🙂 Postoji i nekoliko posto review-ova za Embody na amazonu gde ljudi kunu i proklinju stolicu. Nekome je Aeron najbolja stolica svih vremena i tacka. Drago mi je da si nasao sta ti odgovara i to za super cenu za novu stolicu.
    Koliko te je izasao sto? Jesi ga probao? Ja treba da renoviram stan u Srbiji na leto pa cu uzimati i sto da sam miran. Vidim da ima takav polovan za cca 350e u DE. Video sam wobble test i odlicno je ocenjen.

    Sto je podesiv, ja sam uzeo onaj obicni mehanizam gore/dole a ima i neki koji pamti "profile" pa samo izaberes profil. Cena samog stola je 500 EUR medjutim ja sam uzeo nosac za laptop i za monitor i to izadje sve zajedno 980 EUR.  Garancija na elektricne komponente za podesavanje stola je 12 godina sto je skroz ok. 

  6. On 11/22/2020 at 11:10 PM, Dende said:

    Probao sam Steelcase Leap V2 i meni je za nijansu bolja od Aerona. Aeron uglavnom svi preferiraju jer ima tradiciju i moze da se dokupi bootleg naslon za glavu koji se vrlo lako montira. Meni je Leap delovao bolji za podrsku u donjem delu ledja jer ima podesivi slajder za lumbar support, dok Aeron ima nepodesivi lumbar support dodatak. Uglavnom svi kude Aeronov retardirani nacin podesavanja naslona za ruke, ali to se jednom podesi i vise ne razmisljas, jer ti visina stola uvek ostaje ista. Ja na svojoj stolici ponekad oborim skroz naslon do kraja da se istegnem i onda vratim u drugu poziciju koja mi najvise odgovara. Kod Aerona je najbitnije odabrati odgovarajucu velicinu. Ja sam mislio da ce mi pasovati B, medjutim jedva sam u salonu stao u B. Tako da, preporucujem da probas obe ako imas gde kod nas. 

    Ja na poslu imam Steelcase Please V2 i zapravo mi je ova najbolja Steelcase stolica. Ima slicnost sa Embody-jem jer je naslon za ledja izuzetno gibak i prati telo kako se pomera u stolici. Pritom su skroz povoljne kao polovne (vidim da ih ima na oglasima za cca 150e pa navise). Probaj obavezno i ovu ako imas gde.

    Uzeo sam Leap i evo koristim je već 2 nedelje. Vrhunska stolica bolja od Mirre 2 a i za nijansu mi se više svidja od Aerona. Napomena da je stolica sa svim dodacima izašla svega 700 evra što je od prilike koliko košta i Mirra 2. Inače pre kupovine testirao sam i Embody i Please i opet se odlučio za Leap, meni je udobnija.
    Inače stolovi su im isto super uzeo sam Migration SE pa javljam kad stigne.

    • Haha (+1) 2
  7. 3 hours ago, Dule_smor said:

     Inace dobih i ja stalnu boravisnu ovde pre par meseci.

    Aufenthaltstitel 😄

    Tvoja banka nece da salje informacije Srbiji tako da mozes da se opustis povodom tog pitanja. Ova cela ujdurma se vise odnosi na ljude koji rade u inostranstvu na povremenim poslovima. Oni u tim zemljama nemaju boravisnu dozvolu niti imaju racune vec im se devize uplacuju na racun u Srb. Tako bar funkcionise za neke gradjevince za koje ja znam da rade po Emiratima.

    • Like +1 1
  8. 2 hours ago, Dule_smor said:

    Ok, ali ta prijava privremenog boravka u inostransvtu ne znaci automatski odjavu prebivalista, ili znaci? Onda svaki put kad dodjem na odmor bi trebalo da prijavljujem boraviste? Znam da je u teoriji to tako, ali koliko mi se cini to skoro niko ne radi. Nista, ako mora tako onda cu odjaviti prebivaliste, nadam se da mi to nece nesto komplikovati stvari sa stanom i racunima koji stizu na tu adresu na moje ime. A za pasos cu pitati svakako jel ta odjava menja nesto ili ne.

    Iskreno najbolje je da ne radis nista. Sto se tice poreza valjalo bi sacekati i videti u kojoj formi ce se to primenjivati i na koji nacin. Sto se tice Nemacke sa njima imamo sporazum o dvostrukom oporezivanju: https://www.paragraf.rs/propisi/zakon-o-ratifikaciji-ugovora-izmedju-socijalisticke-federativne-republike-jugoslavije-i-savezne-republike-nemacke-o-izbegavanju-dvostrukog-oporezivanja-u-odnosu-na-poreze-na-dohodak-i-na-imovinu-sa.html

    Nisam strucan za poreze ali kapiram da ako placas poreze u Nemackoj i to mozes da dokazes da ne mogu da ti traze placanje istih kod nas.

  9. 1 hour ago, Dule_smor said:

    Hehe bas su govna ti gastosi. Elem, jos jednom da pitam posto sam glup ocigledno:

    https://mondo.rs/Info/Ekonomija/a1406345/srbija-gastarbajteri-placanje-poreza.html

    U tekstu stoji sledece:

    Da li ovo znaci da ja ako boravim vise od 183 dana van Srbije sto se vidi iz pasosa uostalom, a imam i dalje prebivaliste u Srbiji koje nije odjavljeno podlezem ovome te moram da placam? Drugo ako odjavim prebivaliste u Srbiji, da li cu onda morati da ponovo vadim nov pasos posto mi je u pasosu adresa u Srbiji? Nisam ni znao da u pasosu moze da stoji adresa prebivalista u inostranstvu.

    Koliko se ja secam pre par godina nije bilo potrebno menjati pasos zbog promene prebivalista.

    Inace bi morao i da prijavis boraviste:

    Quote

    Shodno odredbi člana 19. Zakona o prebivalištu i boravištu građana (“Sl. glasnik RS”, br. 87/11), građani koji odlaze u inostranstvo sa namerom da neprekidno borave u inostranstvu duže od 90 dana dužni su da pre odlaska nadležnom organu prijave privremeni boravak u inostranstvu, kao i da prijave povratak u zemlju u roku od osam dana od dana povratka u mesto prebivališta.

     

  10. 11 hours ago, Dende said:

      Ja na poslu imam Steelcase Please V2 i zapravo mi je ova najbolja Steelcase stolica. Ima slicnost sa Embody-jem jer je naslon za ledja izuzetno gibak i prati telo kako se pomera u stolici. Pritom su skroz povoljne kao polovne (vidim da ih ima na oglasima za cca 150e pa navise). Probaj obavezno i ovu ako imas gde.

    Bas cu da probam Please V2, hvala na preporuci!

  11. 6 hours ago, Dende said:

    Preporucio bih svakome da makar proba stolicu ako ima neke tegobe sa kicmom/ledjima. Ja sam sedeo u Aeronu, Mirri, Steelcase Gesture, raznim Vitrinim i Interstuhlovim stolicama, Ikeinim stolicama...Po meni ne moze da se poredi sa Embody.

    Si probao Steelcase Leap? Meni se Gesture na primer nije svidela uopste ali je Leap potpuno druga prica. Sad se dvoumim da li da uzmem Leap ili Aeron...

  12. 1 hour ago, Lucky said:

    ahaha, blizu, ali ipak nije to to 🙂 guglao sam, ovo su pravili samo za film 🙂

     

    Ne znam sta si guglao ali jasno se vidi Lonsdale logo na njima i to je ta ista trenerka imas u svim tim bojama da kupis. To je Lonsdale promovisao kolekciju putem filma, moguce je da su pravili poseban kroj za svakog glumca da izgleda reprezentativnije ali to je u sustini to...

    Screenshot 2020-10-17 at 14.21.42.png

  13. 2 hours ago, Ребел said:

    Не знам никог код мене у теретани да се разболео, нико са фудбала који играм се није инфицирао на фудбалу, нико за кога знам да је био на протестима се није инфицирао.

    Ne znam nikog ko se zarazio majke mi .... Teska prica

  14. 14 hours ago, Shale said:

     Al da treba da ih tuzis i uzmes im grdne pare -- treba !

    Grdnih para ovde nema, max 2000 evra, od toga 500-800 advokatu a njemu ostaje oko 1200. To nije ni priblizno da pokrije stetu koja mu je naneta.

    Iskreno mislim da treba da ih tuzis jer je besmisleno da neko sutra moze da te proziva kako si bio u talu sa SNSom. To sto ce pucina i dalje misliti da si SNS nije bitno bar ces imati presudu da to nije tako. Inace Zelenovic ti je produzetak ekipe Dusana Petrovica. Pre Zelenovica taj Petrovic je drzao nekog svog aparatcika kao gradonacelnika ali on zapravo vuce sve konce ovi ostali su samo front. Ono sto je mozda "srecna okolnost" u nesrecnom sistemu je to da su maltene sve sudije podlozne uticaju SNSa tako da imas veliku sansu da dobijes ovo na sudu jer je i njima bitno da imaju presudu da nisu to radili.

    Metode SNS su zapravo samo "napredne" metode koje je koristila DS, to je sve ista ekipa u svakom smislu.

  15. 16 minutes ago, f4ts0 said:

    Pa da se kaže podacak bilo bi podacima, a pošto se kaže podatak kaže se podatkima, ali imamo prelaz k u c, pa se kaže podatcima


    Piše se podaci.

    Kada se suglasnik t nađe ispred glasa c, vrši se uprošćavanje suglasničke grupe (gubljenje suglasnika) radi lakšeg izgovora reči. Glas c sliven je od glasova t i s, pa se t gubi kako ne bi došlo do nagomilavanja istih glasova ili glasova koji se isto izgovaraju.

    Promena po padežima (jednina; množina):

    • nom. – podatak; podaci

    • gen. – podatka; podataka

    • dat. – podatku; podacima

    • aku. – podatak; podatke

    • vok. – podatak; podaci

    • ins. – podatkom; podacima

    • lok. – podatku; podacima

    https://www.opsteobrazovanje.in.rs/kako-se-pise/podaci-ili-podatci/

    Mislio sam prvo da trolujes ali ima i ona da je pravopis poslednje utociste onih koji nemaju argumente.

×
×
  • Create New...